Author: Mine
•9.1.08


T. Teyze ile 1989’da tanıştığımızda, tedavisi yeni bitmişti.Kontrollere gidiyordu.Geçen yıl bypass olduğunda, sorunun radyoterapiye bağlı olabileceğini duyunca çok sevindi. Kızına ve kızkardeşine, ailesel yatkınlık nedeniyle riski artan bir hastalık korkusu daha yaşatmadığı için. Şu an 60 yaşın üzerinde yan apartmanımızda oturuyor.

H. Teyze üst kat komşumuz. Bundan birkaç yıl önce göğsünde bir kitle fark ettiğini söyleyince muayene ettim. Kitle fark edilmeyecek gibi değildi. Tetkikler, tanı, operasyon derken şu an kontrollerine gidiyor.

G. Teyze, aynı sokakta, üç apartman ilerimizde oturuyor. Sanırım ona da teşhis konalı 5 yılı geçmiştir.

H. lise arkadaşım. Yıllardır görüşmüyoruz ama son birkaç aydır, internet vasıtasıyla haberleşiyoruz. Hastalık konusu hiç konuşulmadı aramızda. Sanırım birkaç yıl önce, yani otuzlu yaşların başında teşhis edilen hastalığı için kontrollere gitmeye devam ediyor. Yine netten, bir hafta süre ile hastanede olduğunu öğrendim ama arayamadım.Bu hastalıktan ötürü mü hastanede bilmiyorum, arasam ne diyeceğimi de…
Bir çırpıda size 4 kişi saydım.Çok sık görülen bu hastalık hakkında hepimizin bilgisi olması gerekmez mi?

Hanımlar, beyler lütfen şu sayfayı ziyaret edin. Aktif üye olamasanız da gönüllü olabilirsiniz. Buna da vakit yoksa genel bilgileri okuyun mutlaka faydalanacaksınız.
This entry was posted on 9.1.08 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 yorum:

On 9 Ocak 2008 21:36 , reality dedi ki...

Merhaba Mine,
Ben de Ankara'lı yeni bir blog
sahibiyim.Ancak kendi şiir ve yazılarıma pek objektif bakamıyorum
Sizin yazılarınızı tesadüfen buldum
ve iyiki de bulmuşum...
Sevgiler
Sunny

 
On 9 Ocak 2008 22:24 , Mine dedi ki...

Hoşgeldin Sunny:)

 
On 10 Ocak 2008 09:56 , Adsız dedi ki...

@ Mine...

Gerçekten de çok haklısın...30 yaşın üzeri tüm bayanların yılda 1 kez olsun momografi çektirmesi lazım...
Birde sayafayı inceleyince ne gördüm. AB projesi üreme sağlığı (bir projede benim vardı) projesinin desteğide var... nereden nereye...
sevgiler... arzu

 
On 10 Ocak 2008 20:30 , Mine dedi ki...

Arzu'cuğum,
Yanılmıyorsam, otuzlu yaşlarda meme muayenesi ile beraber meme ultrasonografi önerilir. Kırklı yaşlarda ise rutin olarak 2 yılda veya yılda bir yapılmalıdır.
Sevgiler

 
On 11 Ocak 2008 00:49 , yaban dedi ki...

Hayattan örnekler vererek yazman ne kadar çarpıcı olmuş. Gelgelelim ben hastalıkla ilgili bir şey okumaya koyulduğumda bütün belirtileri bizzat yaşadığım sanrısına kapılıyorum. Okuyamıyorum. Bir çeşit hastalık hastası oldum. Kendi hastalığımla ilgili okurken de en sonunda ölüm korkusuna kapılmıştım. Okumayı bıraktım, oh biraz kendimi toparladım.

 
On 11 Ocak 2008 09:41 , Mine dedi ki...

Sevgili Yaban,
Bu hastalığın sıklığına dikkat çekmek istedim ve dikkat edersen bütün tanıdıklarım sağ ve şu an nükseden veya ilerleyen birşey yok. Erken teşhis önemli.
ben de tıp fakültesinde okurken her stajda o bölümle ilgili biryerlerim ağrırdı. Bu durum tıp öğrencilerinde sık rastlanırmış. Zamanla geçti.
Önemli olan önlem alabilmek ve uyanık olmak...Kendini üzmeden...
Sevgiler