Author: Mine
•22.1.08

Sinemalarda bu hafta gösterime giren bu filmin yönetmeni Ridley Scott. Başrollerde ise Denzel Washington ve Russell Crowe var.
Ridley Scott, Yaratık'tan (Alien) Hannibal'e, Gladiator'den Kingdom of Heaven'e kadar bir çok iyi yapımda yer almış bir yönetmen.
Denzel Washington, Training Day adlı fimde en iyi erkek oyuncu Oscar'ını almış bir oyuncu.
Russell Crowe ise Gladiator'le gönüllere taht kurmuş ve de oscarı kapmıştı. Bunun dışında Akıl Oyunları (A Beautiful Mind) fimindeki performansına hayran olmuştum. Bence asosyal kişiliğe sahip karekterleri iyi yorumluyor.
Gelelim filmimize...
Konusu:Frank Lucas (Denzel Washington) geçimini Harlem’in önde gelen gangsterlerinden birisinin şoförlüğünü yaparak kazanmaktadır. Patronu öldükten sonra pratik zekasını ve katı iş ahlakı kodlarını kullanarak hızla yükselir ve New York’un en güçlü mafya patronlarından birisi haline gelir. Bu arada Richie Roberts (Russell Crowe) adlı deneyimli bir polis, kentteki organize suç örgütlerinin tepe noktasında bir değişim olduğunu sezinlemiş, Lucas’ı adaletin karşısına getirmenin yollarını aramaya başlamıştır.
Konusunu okuyunca, sıradan bir ganster filmi gibi gelebilir ama değil. Özeleştirinin yüksek olduğu bir film. Gerçek yaşam öyküsü olması, daha çekici hale getiriyor. Detayları ve Denzel Wastington'un iyi oyunu, filmi çok uzun olmasına rağmen sıkmadan izlettiriyor.
Filmin süresi, 157 dk diye yazılı ama daha uzun. Biz sinemada yaklaşık 3,5 saat kaldık. Biraz geç başladı, 1,5 saat kadar sonra ara verildi, ara biraz uzun tutuldu. Dolayısıyla, bu filme gidecek olanların aklında bulunsun.
Güzel bir film, tavsiye ederim.
This entry was posted on 22.1.08 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.