Author: Mine
•8.3.06

Yorucu bir hafta geçirdikten sonra bir arkadaşımın konsere gelir misin teklifini memnuniyetle karşıladım. Cumartesi akşam saat 17.00'de,Resim Heykel Müzesi'nde Mavi Siyah adlı bir Flamenko topluluğunu dinlemeye gittik.Türk Ocağı Sahnesi'ni de ilk kez görmüş oldum.Sahnenin üç yanı,tavanlar,balkon sarı yaldızlı işlemeli görkemli bir salondu.
Bu konserin Atatürk Çocuk Yuvası'ndaki korunmaya muhtaç çocuklar yararına düzenleniyor olması mutluluk vericiydi.Bu kuruluş 1921'de Atatürk önderliğinde kurulmuş ve günümüz kadar yaklaşık 15.500 çocuğa hizmet verilmiş.
Salon güzeldi,müzik harikaydı,amaç muhteşemdi...yaklaşık 2 saat flamenko ziyafeti yaşadık.Bu topluluk Ceyhun Güneş önderliğinde kurulmuş.Konserde kendi bestelerini seslendirmelerinin yanısıra ünlü eserlere de yer verdiler. Bu arada gitara perkusyon, ney, flüt ve çelloda eşlik etti.Özellikle Dilek Akdeniz'in dansları bence görülmeye değerdi.
Şu an elimde Atatürk Çocuk Yuvasını tanıtan bir broşur var,kapağındaki şiir çok etkileyici...


Yaşamım planladığım gibi değil
Ya da olmasını istediğim gibi
Dualarımı ettiğim gibi hiç değil

Bırakın kelimeler değsin kalbime
Ve götürsün beni karanlığın dışına...

Merak edenlere;
Mavi Siyah'in internet sitesi adresi www.mavisiyah.net

Atatürk Çocuk Yuvası adresi www.ataturkcocukyuvasi.org
Gazino Durağı,Ardahan sok.No:4 Keçiören 06280 ANKARA
Tel:0 312 3551110(3 hat)
This entry was posted on 8.3.06 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.