•14.12.08

Tarçınlı, Fındıklı Kurabiye
1 büyük margarin (250 gr.) (oda ısısında beklemiş ve yumuşamış)
5-6 çorba kaşığı şeker (asıl tarifte 2 çorba kaşığı yazar ama benim damak tadıma uymadığı için 5-6 çorba kaşığı şeker koyuyorum)
yarım su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu,
3,5 su bardağı un
Üzerine: tarçın ve pudra şekeri karışımı hazırlanır. (Tarifinde 3 çorba kaşığı pudra şekeri ile 2 çay kaşığı tarçın yazmakta. Ben daha fazla pudra şekerine daha az tarçın koyuyorum. Yine damak tadınıza kalmış)
Yapılışı:
Bir kaba margarin, şeker, ince çekilmiş fındık içi, vanilya ve kabartma tozu konup karıştırılır.
Elenmiş un ile kısa sürede birbirini tutacak şekilde hamur apılır. Üzeri örtülerek 10-15 dk serin yerde dinlendirilir.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp biraz yassıltılır. Tepsiye dizilip orta hararetli fırında beyaz olarak pişirilir.
Fırından çıkınca, hemen üzerine tarçın karıştırılmış pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun.
0 yorum: