Author: Mine
•26.2.08
Geçen cumartesi doğumgünümdü. Maytaplı mumlu ışıl ışıl sürpriz pasta… Dilekler dilenerek mumları üflemeler… Yeğenlerim bana sürpriz yapmışlar, onları kırabilir miyim hiç…
Aynı gün harekatta kaybedilen gencecik bedenler… Adı asker ama Ayşe Hanım’ın, Ali Bey’in oğlu, Fatma’nın yavuklusu, Ahmet’in babası… Oğlu askerde olanların kaç gündür uyku uyumadığına eminim. Yakınlarını kaybedenlerin acılarının tazelendiğine de…
Neredeyse benim yaşımın yarısında hayatlarının başında (baharında diyemeyeceğim) kaybedilen gençler…
Kaç gündür midem taş gibi, yediğim hiçbir şey boğazımdan kolayca gitmiyor. Doğru dürüst televizyon da izlemiyorum.. Dün izleme gafletinde bulundum ve gözlerim şişti ağlamaktan…
Yine aynı gün Yılmaz Özdil’in haberini okuyorum. Milletvekili maaşları artırılmış, türban onaylanmış. Halkımda okumak için "6 bin lira emekli maaşı olur mu?’’ haberine rağbet etmiş.
Bu harekat gerekli miydi, şu an yapılmalı mıydı? Yorum sizin...
Daha fazlası için, bir de Bekir Coşkun’un yine 23 şubat tarihli yazısını okuyun derim.
|
This entry was posted on 26.2.08 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 yorum:

On 26 Şubat 2008 19:25 , Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Sehit sayisi PKK ya göre cok daha fazla, hatta gazetelerdeki sayilar tersine iddia ediliyor buradakilerde...Eger bu sefer o savasi sadece vatan, millet, sakarya diye millete sov olsun diye yapiyorlarsa sebep olanlar belasini bulsun!

Kibris ta sanirim guzel gelismeler olacak, sadece o sevindirici olan haber...

 
On 26 Şubat 2008 19:44 , Mine dedi ki...

Babam askerdi. 30 yıl önce o sebeple, 13 yıl önce de mecburi hizmette kendi isteğimle doğuda bulundum.
30 yıl önce yani 12 Eylül öncesi büyük şehirlerde sağ- sol çatışması vardı. Orada bizim ne sağ- sol ne de PKK sorunumuz vardı( Olay yoktu yani)
1994-1996 gittiğimde ise PKK sorunu vardı. Yaralı askerlerin hastaneye geldiğini hatırlıyorum. Hatta hastaneye girdiği an son nefesini vereni de hiç unutamıyorum. Arkadaşlarının sesizce ağlayışlarını da...

Bence şehit seyısı PKK'nın dediği kadar çok değildir ama resmi kaynakların dediğinden de fazladır. Umarım daha fazla kayıp olmaz.
Sınırda bunlar olurken şehirlerde de insanların birbirine bakışı ve de tahammülü gittikçe olumsuzlaşıyor. Bu beni daha çok korkutuyor.

 
On 27 Şubat 2008 06:27 , Aybike Ceylan dedi ki...

Mine'cigim, Gecmis dogum gununu kutluyorum, nice guzel yillara, sevgi ile, saglikla.

 
On 27 Şubat 2008 13:11 , Mine dedi ki...

Teşekkürler Aybike'ciğim:)

 
On 29 Şubat 2008 19:32 , yaban dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun, gelecek yaşlarında daha güzel şeylere tanık olmanı/olmamızı dilerim.
sevgiler..

 
On 29 Şubat 2008 21:27 , Mine dedi ki...

Teşekkürler Yaban'cığım,
Dileklerine tüm kalbimle katılıyorum. Sevgiler