Author: Mine
•16.2.07



Optimum Outlet Center bildiğiniz gibi Türkiye'nin en büyük outlet alışveriş merkezidir.Dün gece ilk kez orada sinemaya gittim. 14 sinema salonu, 3 katlı ek bir bölümde toplanmış. Alışık olduğumuz kalabalık ve mükemmel hizmet henüz yok. Mesela WC'leri ve çıkışı gösteren tabelalar asılmamış, ayrıca mısır almak için 3. kattan 1. kata inmek zorunda kalınıyor. Çünkü büfe, sadece 1.katta var ve mısırda hazır ambalajlarda satılıyor, kendileri hazırlamıyorlar maalesef.Umarım en kısa zamanda eksiklikler giderilir.
Gelelim filmimize...Leonardo Di Caprio bu filmde babyface'likten çıkmış, olgunlaşmış, bence çok iyi yapmış:) Filmin konusunu heryerde okuyabilirsiniz.O yüzden yazmayacağım. Filmde beni en çok etkileyen, topraklarında o kadar zenginlik barındırmalarına rağmen Afrikalıların bundan bihaber olmaları, insanların mülteciliğe zorlanması, kabile kavgaları için küçük çocukları silahlandırıp ocuk askerler' yetiştirmeleri, Batı'nın silah satarak, elması alıp işleyerek oppurtunistçe davranması, bütün bu gerçeklerin bilinmesine rağmen tüm dünyanın susması...Bilindiği üzere dünyada 3 şehir elmas borsasını elinde tutuyor; Newyork, Tel-Aviv ve Anvers. Hiçbiri de Afrika'da değil!
Bugun dünyada ,85 ülkede yarım milyondan fazla çocuk, hükümet orduları, paramiliter güçler veya silahlı küçük gruplar tarafından kullanılıyor. 300 bin kadar çocuğun silahlı çatışmada aktif olarak savaştırıldığı tahmin ediliyor. Yaptırımlar tanımlı; ama yetersiz kalıyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) verdiği bilgilere göre, dünya üzerinde 20'den fazla ülkede çocuklar doğrudan doğruya savaşlara katılmak üzere askere alınıyor. Angola, Burma, Burundi, Kolombiya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Lübnan, Liberya, Nepal, Sierra Leona, Sri Lanka, Sudan ve Uganda bu ülkelerin başında geliyor. Ancak bu bir 'Afrika sorunu' değil. Britanya Savunma Bakanlığı bu ayın başında 2003'ten bu yana, 18 yaşın altındaki 15 askerin Irak'ta görev yaptığını kabul etti. Aslında, bu filmin 12 Şubat Çocuk Asker Kullanımının Durdurulması Günü ne denk gelmesi bir tesadüf mü bilmiyorum ama umarım ilerde çocuklar silahla hiç tanışmazlar ve böyle birgünde de hatırlanmak durumunda kalmazlar.
Filmin başında 'elmas almadan önce bu filmi izleyin', sonunda da 'üçüncü dünyanın sesine kulak verelim' deniyor.Yorumu size bırakıyorum...
Kaynak: BİA Haber merkezi, K. Çobanlı
This entry was posted on 16.2.07 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.