Author: Mine
•5.1.10




Daha önce yazdığım gibi 2010'u ev partisiyle karşıladık. Herşey çok güzeldi. Sabaha kadar çeşit çeşit mezelerle süslediğimiz masamızda şaraplarımızı içtik. Kapadokya'dan aldığım şaraplar pek makbule geçti. Almanya'dan getirdiğim şapkalar ise renk kattı gecemize. Geceye özel hazırlanan CD'ler dinlendi, danslar edildi. Tabi ki tombala oynandı. Şanslıydım bir kere çinko yaptım bir kere de tombala!

Yılbaşı günü sağlığım idare etti ama 1 Ocaktan bu yana nezle, öksürük, ses kısıklığı arttı. Neyse ki ateş, halsizlik çok yoktu ve ben İzmir'den gelen misafirimi Ankara kazan biz kepçe dolaştırdım. Hamamönü, onun ilkokulu okuduğu Kurtuluş, Çankaya, Arjantin Caddesi, Tunalı, Bestekar, Mogan, Eymir, Oran, Panora, Park Caddesi... En çok Eymir'i beğendi. Şansımıza Eymir'de hava öyle yumuşaktı ki... Yukardaki fotografta Eymir'de yürürken çekildi. Dün sabah onu havaalanına bırakırken kara yakalandık. Yıllardır kar hasreti çeken arkadaşıma güzel bir sürpriz oldu.
***

2010’un ilk yazısında biraz da yapılacaklar listesi olsun değil mi? Bu konuda ABD'li ünlü komedyen George Carlin’e ait olduğu söylenen tavsiyelere kulak verelim bence.
1. ''Zorunlu olmayan sayıları çöpe atın: yaş, kilo, boy. Doktorunuz düşünsün onları. Bunun için ücret alıyor sizden.

2. Sadece neşeli arkadaşlarınız olsun. Suratsızlar, negatifler sizi aşağı çeker.

3. Öğrenmeyi sürdürün: Bilgisayar, el sanatları, bahçecilik, ne olursa. Beyniniz âtıl kalmasın. Âtıl kafa, iblisin tezgâhıdır. İblisin adı da, alzheimer'dır.

4. Küçük şeylerden zevk almaya bakın.

5. Sık sık, uzun uzun, vargücünüzle gülün. Soluksuz kalıncaya kadar gülün.

6. Gözyaşları olacaktır. Katlanın, yas tutun, başka yaşantılara geçin.
7. Sevdiklerinizle doldurun çevrenizi, aile, kedi, köpek, kuş, balık, yadigârlar, müzik, bitkiler, hobiler, ne olursa. Eviniz sığınağınızdır. Tadını çıkartın.

8. Sağlığınızın kıymetini bilin. İyiyse üstüne titreyin. Bozuksa düzeltin. Siz kendiniz düzeltemiyorsanız yardım sağlayın.

9. Vicdan azabından uzak durun. Çarşı pazarda gezin, komşu illerde dış ülkelerde dolaşın, ama sakın suçluluk, pişmanlık duygusuna yönelmeyin.

10. Sevdiğiniz insanlara onları sevdiğinizi söyleyin, hissettirin her fırsatta.''




''Ve hiç unutmayın ki yaşam, aldığımız soluklarla değil, soluk kesen anlarla ölçülür''






|
This entry was posted on 5.1.10 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 yorum:

On 5 Ocak 2010 23:41 , Adsız dedi ki...

Himm sapkan da pek guzelmis Municim :) 2010 hepimize guzellikler getirir insallah.
Optum.
FB

 
On 6 Ocak 2010 18:36 , Mine dedi ki...

Şapkalarımın hepsi birbirinden güzel:) Seninkileri de es geçmek olmaz bu arada.

Umarım güzel anılarımızı paylaşabiliriz burada. Sevgiler...

 
On 13 Ocak 2010 11:13 , A. dedi ki...

Hani 3. şıktaki öğrenmeyi sürdürün yazısı varya , benden ne kadar uzak.Ben neden böyleyim üzerimde hep ağırlık var :( Niye pasifleştim bu yaşta ya:(Acaba şehirden cok uzakta oturmamaızdamı tetikliyor bi çok şeyi.Nereye elimi atsam bişiler oluyor kalıyor evdede hep depresif haldeyim :((
Sevgiler iyi yıllar

 
On 17 Ocak 2010 00:15 , Mine dedi ki...

Ashley, dönem dönem ben de çoook tembelleşirim. Senin ömrünü evde pasif pasif oturarak geçireceğini hiç sanmıyorum. Bence aklında ne yapabilirim düşüncesiyle enerji depoluyorsun:) En kısa zamanda istediklerine kavuşmanı dilerim. 2010 sana şans getirsin. Sevgiler

 
On 22 Ocak 2010 20:22 , Adsız dedi ki...

Sevgili Mine
İnnamıyorum şimdi dikkat ettim.Sende mi Uçurtma Avcısını okuyorsun ? Çok güzel değilmi ?Hikayesi acıklı değişik geldi bana.

 
On 22 Ocak 2010 20:39 , Mine dedi ki...

Ashley's Mom,
Okudum bitti bile! Afganistan'ın bu hale gelmesinde ABD'nin hiç payı yokmuş gibi yazılması dışında çok güzel bir kitap. Eminim sen de severek okuyup bitireceksin.