Author: Mine
•13.6.08
Bir önceki postun başlığı ‘Dikkat Kene’ idi. Keneden hariç KKKA’li hastalara müdahale esnasında da çok dikkatli olmak gerekiyor. Şu haberi aldığımdan beri çok üzgünüm.
Bizim meslek böyledir. Her zaman, her konuda risk altındasınızdır. Menenjit şüpheli hasta muayene ettiğim için antibiyotik proflaksisi mi olmadım; kapının camlarını kıran alkollü bir hastanın elinden zor mu kurtulmadım; hiç olmadık zamanda hastanın sekresyonlarına mı maruz kalmadım. Sonrasında verilen kan numuneleri ve beklenen sonuçlar… Hepimiz yaşıyoruz bunları ve tehlikelerine rağmen canla başla çalışıyoruz.
Gencecik hekimlerin, sağlık personelinin muhtemelen ‘koruyucu gözlük’ takmadığı için bu duruma düşmesi içimi acıtıyor. Yıllardır KKKA’lı hastaların tedavi edildiği Numune Hastanesi’nin koruyucu gözlük almak için sipariş vermiş olması ise çok düşündürücü. Şimdiye kadar hiç mi yoktu? Aklıma gelenlerin doğru olduğuna ihtimal vermek istemiyorum.

‘Sevgili O., umarım en kısa zamanda iyileşirsin.Dilerim bugünlerde sana destek olan tüm arkadaşların, bu kez düğününde mutluluğuna ortak olur.’
|
This entry was posted on 13.6.08 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.