Misafirlerim için hazırladığım ikramlardan biri elmalı pay olunca tarifini yazmamak olmazdı. Daha önceden Çilek’e sözüm vardı, tarif yazacaktım. Hazırlarken fotografını da çektim ki Çilekcim yaparken zorlanmasın.
Elmalı Pay
Hamur için gerekli malzeme:
125 mg margarin,
1 çay bardağı toz şeker,
1 yumurta,
3 çorba kaşığı süt,
aldığı kadar un,
yarım paket kabartma tozu (ben 1 paket kullanıyorum)
1 paket vanilya
Üzeri için:
3-4 adet elma,
1 su bardağı kıyılmış fındık (ben ceviz kullandım)
yarım kahve fincanı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 tatlı kaşığı tarçın ( bana göre bu miktar fazla, önce çay kaşığı ile deneyip az gelirse artırılabilir)
Yapılışı: Tart hamurunu hazırlamak için, tüm hamur malzemesini kulak memesi kıvamı alana kadar yoğurun. 15 dk dinlendirin. Tart kalıbını yağlayın, hamuru kalıba boşaltın.
Üzerine kabukları soyulmuş elma dilimlerini birbirinin üzerine gelecek şekilde dizin. Fındık-tarçın-toz şeker-vanilya karışımını elmalarınüzerine serpin. Önceden ısıtılmış 175’C’lik fırında hamur ve elmalar hafif kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN.
NOT: Bu tarifi kızkardeşimden aldım. Benim tart kalıbım olmadığından borcamda yapıyorum, gayet güzel oluyor.
6 yorum:
ellerine sağlık pek güzel görünüyolar :)
ohh be Mine geri döndü :))
Teşekkürler Bekriyacım,
Umarım artık yazabilirim.
Sevgiler!
hmm pek nefis,
margarin yerine ayçiçek yağı kullanılabilir mi acaba? onun yerine şu, bunun yerine öteki derken benim uygulamalarım zaten orijinal tariflerden bir hayli uzaklaşıyor.. :)
Yaban'cığım hiç denemedim. Belki sen denersin. Beğenirsen paylaş bizimle.
Sevgiler
Hic denemedigim bu tarifi bu haftasonu denerim, zira bir dolu elma hala dolapta duruyor. Benim dolapta oyle bir sey ki, aylarca dursun bozulmuyor. Eminim o dort bes elma iki aydir ordadir. Yesil elmadan olur di mi bu tart?
sevgiler cok
S.
Yeşil elma eğer tatlı ise niye olmasın?
Sevgiler S. :)