Author: Mine
•18.5.08

Eurovision 2008 Turquie : "Deli : Mor ve Ötesi"
Uploaded by godzu




Beni büyütün, ağlatmayın
Sevginiz nerde övündüğünüz
Beni büyütün, ağlatmayın
Sahte düşlerle oyalamayın

Önümüzdeki hafta Eurovision Şarkı Yarışması var. TRT’nin tek kanallı olduğu ve siyah- beyaz yayın yapıldığı dönemlerde gece yarılarına kadar oturup puanlamayı takip ettiğimiz ve de sonucu hüsranla karşıladığımız günleri, eminim çoğumuz hatırlar. İlginin azaldığı bir dönemi takiben, son yıllarda alınan başarılı sonuçlarla Eurovision’a merak yeniden arttı. Bu yıl da Mor ve Ötesi Türkiye’yi temsil edecek.
Vokalistliğini Harun Tekin’in yaptığı, gençlerden kurulu bu grubu, anlamlı sözlerle süslenen güzel müziklerinin yanı sıra, aktivist olmalarından dolayı takdir ediyorum.
Cambaz, Bir Derdim Var, Küçük Sevgilim, Ayıp Olmaz mı? aklıma ilk gelen şarkıları…
Bence Deli’de en az diğer şarkıları kadar güzel. Umarım yarışmada da hak ettikleri başarıyı elde ederler.
|
This entry was posted on 18.5.08 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 yorum:

On 19 Mayıs 2008 12:12 , Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Mine, Isvec'te Erovizyon icin sarki butun seneyi kapsayan yarismalarla seciliyor, bu da kalitesini ve muzigin gelisimini sagliyor... O yuzden Isvec hep finalist ulkeler arasindadir dikkat ettiysen...Ben eski TRT gunlerine donulup profosyonelinden amatörine tum muzisyenlerin ilgisinin artmasini isterdir TR de de, Isvec te oldugu gibi...ama sans hep unlulerden yana oluyor burada...

 
On 23 Mayıs 2008 16:54 , Adsız dedi ki...

Canım dilerim başarılı oluruzda kazanırız. Ben de sevdim bu sene ki şarkıyı gerçekten ilginç ve güzel olmuş.

Sevgiler

 
On 29 Mayıs 2008 18:14 , Mine dedi ki...

Sevgili Alp&Ege'nin Annesi ve Çilek,
Yorumlarınıza bu kadar geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Bu arada yarışma sonuçlandı ve Mor ve Ötesi 7. oldu. Yarışma sonrası birçok ülkede yapılan eleştiriler, bildiğiniz üzere komşuculuk nedeniyle giden oylara...
Çilek'ciğim kazanamadık ama çocukların şarkısı güzeldi ve onları tebrik ediyorum.
Alp&Ege'nin Annesi, sana katılıyorum. Bu yarışma profesyonellerden çok amatörlere yönelik olmalı. Anladığım kadarıyla birçok ülkede benzer şikayetler sözkonusu ki, Eurovision'da iki kez birinci olan Johnny Logan bile Eurovision'da artık müzik kalitesinin olmadığını söylemiş.
Söz İsveç'e gelmişken ben Abba'yı çok severdim. O güzel şarkılarının olduğu bir albümünü de hala severek dinlerim.